KNVB maakt KKD-schema bekend: direct een kraker in speelronde één

KNVB maakt KKD-schema bekend: direct een kraker in speelronde één

28-06-2023 08:53
30

Het volledige conceptspeelschema van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2023/24 is bekend. In speelronde één staat er direct een kraker op het programma, als degradanten SC Cambuur en FC Emmen tegenover elkaar staan.

Het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen gaat op vrijdag op 11 augustus van start. FC Groningen ontvangt Jong Ajax op die dag, terwijl Cambuur en Emmen het tegen elkaar opnemen en De Graafschap en ADO Den Haag tegenover elkaar staan. In de eerste speelronde worden ook enkele duels op de zondag en maandag afgewerkt.

In speelronde drie staat er opnieuw een grote wedstrijd op de rol: dan reist Willem II af naar De Euroborg voor een ontmoeting met Groningen. Een week later, op zondag 3 september, werken Willem II en NAC Breda de Brabantse Derby af in Tilburg. Op maandag 23 oktober gaat Dick Lukkien het met Groningen voor het eerst opnemen tegen zijn oude club Emmen.

Tot slot maken we nog even sprong naar het einde van het KKD-seizoen. In de laatste speelronde, die op 10 mei wordt gespeeld, staan onder meer Emmen-De Graafschap en Groningen-Roda JC op de rol. Drie dagen later beginnen de play-offs om promotie/degradatie direct. De finales daarvan worden op 28 mei en 2 juni afgewerkt.

Bekijk hier het volledige conceptspeelschema van de KKD.