Eredivisie-schema: Klassieker al in speelronde zes, Ajax-toppers in eerste maanden

Eredivisie-schema: Klassieker al in speelronde zes, Ajax-toppers in eerste maanden

28-06-2023 09:13 Laatste update: 09:22
86

De KNVB heeft het volledige conceptspeelschema voor het nieuwe Eredivisie-speelschema wereldkundig gemaakt. Op zondag 24 september staat de eerste Klassieker al op het programma, terwijl een treffen tussen PSV en Ajax een maand later al volgt.

Dinsdag maakte de KNVB al bekend hoe de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen eruit gaat zien. Nu is het gehele conceptschema bekend. Ajax is actief in de eerste drie toppers van het seizoen: eerst ontvangen de Amsterdammers Feyenoord in de Johan Cruijff Arena op 24 september in de zesde speelronde. Precies twee weken later komt AZ naar de hoofdstad, terwijl Ajax op 29 oktober afreist naar Eindhoven voor een ontmoeting met PSV.

Op 12 november speelt Feyenoord op zijn beurt een thuiswedstrijd tegen AZ, terwijl PSV begin december naar De Kuip komt. De laatste topper van 2023 wordt een treffen tussen AZ en PSV in Alkmaar. In 2024 is Ajax-PSV juist de eerste kraker die weer wordt gespeeld, op 3 februari. Een maand later staan PSV en Feyenoord tegenover elkaar. De laatste toppers van het seizoen worden gespeeld in het weekend van 5 april: in speelronde 29 is het dan Feyenoord-Ajax en PSV-AZ.

Tot slot maken we ook nog een sprong naar de laatste twee speeldagen. In speelronde 33 gaat Feyenoord op bezoek bij NEC, speelt PSV in Sittard tegen Fortuna en neemt Ajax het tegelijkertijd op tegen promovendus Almere City. In de laatste speelronde staan Feyenoord-Excelsior, PSV-RKC Waalwijk en Vitesse-Ajax op de rol.

Bekijk hier het volledige conceptschema van de Eredivisie.