Oude bekende Vilhena heeft transfer te pakken en tekent bij Griekse topclub

Oude bekende Vilhena heeft transfer te pakken en tekent bij Griekse topclub

07-07-2023 20:21 Laatste update: 20:41
22

Tonny Vilhena is officieel speler van Panathinaikos. De voormalig speler van Feyenoord werd het afgelopen jaar verhuurd door Espanyol, maar tekent nu tot 2027 bij de Griekse topclub. 

Panathinaikos maakt via de officiële kanalen bekend dat de Nederlander overkomt van de Spaanse club. Vilhena doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en brak in 2012 door bij de Rotterdammers. De middenvelder maakte zeven jaar later de overstap naar Rusland, waarvoor Feyenoord negen miljoen euro ontving. 

In 2022 werd de speler overgenomen door Espanyol en stalde de Spaanse club Vilhena bij Salernitana. De Serie A-club speelde zich veilig en Vilhena keerde terug naar Spanje. De middenvelder lag tot 2026 onder contract bij Espanyol. Vilhena debuteerde in 2016 bij Oranje en kwam in totaal in vijftien interlands in actie. 

Panathinaikos streed het afgelopen jaar met AEK Athene om de landstitel, maar kwam uiteindelijk vijf punten tekort en werd tweede. De Griekse club begint in de tweede voorronde van de Champions League-kwalificatie en kan nog altijd naar het miljardenbal. Dnipro-1 is 25 juli en 1 augustus de tegenstander. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!