'Het lijkt alsof Willem II van me af wil, op een manier die niet correct voelt'

'Het lijkt alsof Willem II van me af wil, op een manier die niet correct voelt'

08-07-2023 19:42 Laatste update: 20:33
23

Pol Llonch voelt zich naar eigen zeggen naar de uitgang geduwd door Willem II. Vorig jaar was de middenvelder nog aanvoerder van de Tilburgers, nu mag hij transfervrij vertrekken. 

"Ik word naar de uitgang geduwd", aldus Llonch in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het lijkt erop dat de club al sinds de uitschakeling in de play-offs van me af wil, op een manier die niet correct voelt. Ik heb de laatste weken niks gezegd, helemaal niks. Maar nu heeft iedereen kunnen zien dat er iets speelt."

Llonch doelt op het feit dat hij halverwege de oefenwedstrijd tegen Santo (0-7 zege) inviel, maar niet de aanvoerdersband om zijn arm kreeg. "Natuurlijk deed dat pijn. Ik kreeg het vlak voor de wedstrijd te horen. De trainer zei dat hij meerdere jongens wil zien als aanvoerder. Dat heb ik te respecteren. Maar heel eerlijk: ik vind het raar, ik snap het niet. Het voelt als een volgende manier om me weg te krijgen."

Volgens Llonch heeft Willem II niet tegen hem persoonlijk, maar tegen zijn zaakwaarnemer heeft gezegd dat hij mag vertrekken uit Tilburg. "Mijn zaakwaarnemer zei dat vervolgens tegen mij. Ik was op vakantie en heb een week gewacht totdat iemand van Willem II contact met mij zou opnemen, daarna heb ik de club zélf gebeld om te vragen wat er aan de hand was. Kijk, als je om wat voor reden dan ook niet met mij verder wil, dan is dat prima. Als je er maar open, eerlijk en duidelijk over bent. Laten we dan samen tot een oplossing komen. Dat is niet gebeurd. Daarna was er wat te doen rondom mijn contract, het voelt alsof de club daarin niet eerlijk is geweest."