'Feyenoord en Ajax profiteren van Lang-deal en ontvangen flinke vergoeding'

'Feyenoord en Ajax profiteren van Lang-deal en ontvangen flinke vergoeding'

08-07-2023 23:25 Laatste update: 23:25
116

Feyenoord en Ajax profiteren van de transfer van Noa Lang van Club Brugge naar PSV. De 24-jarige aanvaller genoot zijn opleiding in Rotterdam-Zuid en Amsterdam.

Lang maakte in 2013 de overstap an de jeugd van Feyenoord naar die van Ajax. Het Eindhovens Dagblad weet dat de Rotterdammers een kleine ton overhouden aan de deal van Club Brugge met PSV. Ajax, waar Lang zijn debuut in het profvoetbal maakte, ontvangt een bedrag rond de 400.000 euro. Inclusief bonussen zou er vijftien miljoen euro gemoeid zijn met de transfer.

Mochten de bonussen gerealiseerd worden, gaat Lang de boeken in als duurst inkomende transfer aller tijden bij PSV. De Oranje-international onttroont dan Mateja Kezman, die in 2000 voor veertien miljoen euro overkwam van FK Partizan. In Eindhoven geldt Lang na Ricardo Pepi als tweede zomerversterking.

Lang behoort tot een select groepje spelers dat het shirt van Feyenoord, Ajax en PSV heeft gedragen. Alleen Ronald Koeman en Ruud Geels kwamen als speler voor de gehele traditionele top-drie uit.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!