Niet Ajax, maar Real Madrid voor toptalent Güler: 'Het is echt concreet geweest'

Niet Ajax, maar Real Madrid voor toptalent Güler: 'Het is echt concreet geweest'

09-07-2023 10:22
33

Niet FC Barcelona of Ajax, maar Real Madrid werd de nieuwe werkgever van het Turkse toptalent Arda Güler. De aanvallende middenvelder werd lange tijd in verband gebracht met de Amsterdammers.

Al in april wist VoetbalPrimeur te melden dat Ajax zijn interesse kenbaar had gemaakt bij de entourage van Güler. "Het is ook daadwerkelijk echt concreet geweest", wordt gesteld in #DoneDeal. Dat de achttienjarige spelmaker niet in de Johan Cruijff Arena neerstreek, heeft een duidelijke reden. "Hij had gewoon betere opties, en geef hem eens ongelijk."

Real Madrid wist Güler uiteindelijk voor de neus van aartsrivaal Barça weg te kapen. "Hij is een geweldige speler, een Özil 2.0", klinkt het in #DoneDeal. "Ik ben benieuwd of hij blijft of meteen verhuurd wordt. Dan wordt het interessant en hoop ik dat een Eredivisie-club het probeert. Bayer Leverkusen werd al heel even genoemd. Bij Real gaat hij niet heel veel spelen het eerste jaar, dus ik hoop op een Odegaard-scenario." De Noor speelde op huurbasis voor Vitesse en sc Heerenveen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!