Willem II zet oud-aanvoerder uit de selectie vanwege 'berichtgeving in de media'

Willem II zet oud-aanvoerder uit de selectie vanwege 'berichtgeving in de media'

10-07-2023 11:34 Laatste update: 11:40
49

Willem II heeft Pol Llonch uit de selectie gezet voor komende wedstrijden. Dat laat de club weten via de officiële kanalen. De oud-aanvoerder ligt nog tot 2025 vast bij de Tilburgers, maar hij heeft geen toekomst meer bij de club.

De clubleiding van de Tilburgers zou bij Llonch hebben aangegeven dat hij op zoek mag naar een nieuwe club en niet zeker is van een basisplek komend seizoen. Willem II wil ook meewerken aan een transfervrij vertrek, ondanks het contract van Llonch tot 2025. Voor nu mag hij dus op wedstrijddagen niet aanwezig zijn vanwege de perikelen. 

'Omdat selectie en staf in de voorbereiding op het nieuwe seizoen baat hebben bij rust, heeft de clubleiding aan Llonch laten weten dat het om die reden en in het teambelang beter is dat hij op wedstrijddagen niet aanwezig is', vertellen de Tilburgers in een statement. 'De berichtgeving in de media leidde de afgelopen dagen onnodig tot commotie. Llonch neemt wel deel aan de groepstrainingen.'

Willem II hoopt wel dat de club er op een goede manier uit kan komen met Llonch. 'De club heeft Llonch en zijn zaakwaarnemer laten weten daarover graag in gesprek te blijven en op respectvolle wijze gezamenlijk tot een oplossing te komen.' Vorig jaar verlengde Llonch zijn contract nog en was hij aanvoerder bij Willem II. In totaal speelde de Spanjaard vijf jaar in Tilburg.