Amrabat onthult interesse van drie Eredivisie-clubs: 'Kan ik heel eerlijk zeggen'

Amrabat onthult interesse van drie Eredivisie-clubs: 'Kan ik heel eerlijk zeggen'

11-07-2023 21:17
25

Nordin Amrabat was van plan om terug te keren naar Nederland, maar de Marokkaans international legt nu uit waarom dat niet is gebeurd. Ook onthult hij de drie Eredivisie-clubs die concreet in de markt waren voor hem.

Amrabat leek op weg te zijn naar een Eredivisie-terugkeer, maar uiteindelijk verlengde hij toch bij zijn huidige club, AEK Athene. "Dat was ook de intentie, om terug te gaan naar Nederland", zegt hij voor de camera van ESPN. "Ik heb concreet met drie clubs gezeten en gepraat over hun en mijn plannen. Maar mijn club, AEK Athene, bleef maar bellen. Ik kreeg ook veel berichten van de supporters. Uiteindelijk ben ik gaan twijfelen."

"Ik wilde teruggaan voor mijn familie, want mijn kinderen gaan gewoon in Nederland naar school. Na corona zijn ze daar gebleven. Ik heb nu toch besloten om hier nog een jaartje bij te tekenen", vervolgt Amrabat, die vervolgens onthult welke clubs concreet waren. "Ik kan gewoon eerlijk zeggen: ik heb met Jordy Zuidam van FC Utrecht gezeten, ik heb ook met sc Heerenveen en Dick Schreuder van PEC Zwolle gesproken. Dat zijn de drie clubs waarmee ik concreet heb gezeten."

In #DoneDeal de podcast werd de interesse van PEC en Utrecht al onthuld. Toch is Amrabat blij met zijn keuze om in Griekenland te blijven. "Ik heb goede gesprekken gevoerd, maar er uiteindelijk dus toch voor gekozen om hier te blijven. Ik heb het ook heel erg naar mijn zin hier. We hebben een fantastische trainer en leuke groep. Er wordt goed getraind en daarnaast speelt de Champions League ook een rol. Als je op je 36ste nog Champions League (AEK begint in de derde voorronde, red.) kan spelen, zou dat een droom zijn. Het is een doelstelling en droom die best tastbaar is."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!