Van Dijk strijdt met Premier League-sterren om bijzonder fraaie onderscheiding

Van Dijk strijdt met Premier League-sterren om bijzonder fraaie onderscheiding

9 mei - 12:47 Laatste update: 13:56
21

Virgil van Dijk maakt kans op een fraaie onderscheiding in de Premier League. De captain van Liverpool is één van de acht genomineerden voor de prijs van Speler van het Seizoen. Phil Foden, Erling Haaland, Alexander Isak, Martin Odegaard, Cole Palmer, Declan Rice en Ollie Watkins zijn de andere kanshebbers.

Via de officiële kanalen maakt de Premier League donderdag bekend wie mogen hopen op de prijs voor Speler van het Seizoen in de hoogste Engelse competitie. De winnaar wordt gekozen op basis van stemmen van fans en een geselecteerde groep van experts. Op zaterdag 18 mei, één dag voor de laatste speelronde, maakt de Premier League de winnaar bekend.

Van Dijk is de enige speler van Liverpool die genomineerd is. De Oranje-international neemt het dus op tegen een aantal grote namen. Van Dijk is persoonlijk bezig aan een sterk seizoen. Lang was Liverpool onder aanvoering van de Nederlander onderdeel in de titelrace, maar in de afgelopen weken hebben The Reds een pas op de plaats moeten maken. Liverpool stevent nu af op een derde plaats als eindklassering, terwijl de formatie van Jürgen Klopp verder geen prijzen zal pakken.