'Bayern München gaat overstag en werkt toch mee aan verhuur Gravenberch'

'Bayern München gaat overstag en werkt toch mee aan verhuur Gravenberch'

14-07-2023 09:37 Laatste update: 09:54
46

Ryan Gravenberch mag op huurbasis een nieuwe club zoeken deze zomer. Dat meldt het Duitse Kicker. Bayern München beseft dat het geduld op is bij de Nederlander en werkt daarom mee aan een tijdelijk vertrek.

Bayern ziet dat er dit seizoen wederom weinig speeltijd inzit voor Gravenberch, waardoor een verhuur de beste optie is. De 21-jarige middenvelder liet afgelopen seizoen meermaals weten dat hij niet tevreden is met zijn speelminuten in Duitsland. Gravenberch heeft nog een contract tot 2027, maar Bayern wil hem deze zomer niet verkopen. Der Rekordmeister nam Gravenberch in de zomer van 2022 voor 18,5 miljoen euro over van Ajax. 

Afgelopen seizoen kwam Gravenberch tot een totaal van 559 minuten in de hoofdmacht van Bayern München. Het koste hem mede zijn plek in de WK-selectie. Of er al clubs zich hebben gemeld bij Bayern is nog niet bekend. In een eerder stadium werd Liverpool genoemd als mogelijke optie, maar met de komst van Dominik Szoboszlai en Alexis Mac Allister lijkt het er niet op dat The Reds zich nog zullen melden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!