'Onzekerheid in Eindhoven: PSG trekt 'kneiterhard' aan Xavi Simons'

'Onzekerheid in Eindhoven: PSG trekt 'kneiterhard' aan Xavi Simons'

14-07-2023 10:34
175

Paris Saint-Germain trekt momenteel 'kneiterhard' aan Xavi Simons, meldt het Eindhovens Dagblad. In Eindhoven lijken ze er nog niet gerust op dat de twintigjarige spelmaker ook komend seizoen bij PSV te bewonderen valt.

Simons maakt nog gewoon deel uit van de selectie, die naar Oostenrijk is afgereisd voor een tiendaags trainingskamp. Zoals bekend wil PSV de Oranje-international dolgraag behouden, maar intern is het nog gissen of hij blijft, stelt het ED. Het is nog onduidelijk wat de middenvelder zelf wil. PSG trekt in ieder geval heel hard aan hem, zo werd deze week duidelijk tijdens gesprekken met zijn zaakwaarnemer Darren Dein.

De regionale krant sluit niet uit dat Simons daar gevoelig voor blijkt te zijn. 'Waar het er eerder op leek dat die route geen serieus onderwerp van gesprek is, kan dat alsnog anders komen te liggen', klinkt het over de Frans kampioen. PSV was eerder nog hoopvol dat het op korte termijn een deal kon sluiten met Simons en Dein, maar dat is tot op heden nog altijd niet gelukt. Het blijft daardoor afwachten of PSV hem uit handen van PSG kan houden.

De Parijzenaars kunnen Simons door een clausule voor zes miljoen euro terughalen. Zijn vertrek zou een aderlating zijn voor PSV en trainer Peter Bosz.