'In kannen en kruiken: AC Milan en AZ zijn rond over transfer van Reijnders'

'In kannen en kruiken: AC Milan en AZ zijn rond over transfer van Reijnders'

15-07-2023 13:49 Laatste update: 13:59
167

AC Milan en AZ zijn akkoord over een transfer van Tijjani Reijnders. Dat meldt Fabrizio Romano. De middenvelder ondergaat volgende week zijn medische keuring in de Italiaanse modestad.

AZ en Milan zijn overeengekomen over een bod van twintig miljoen euro plus bonussen. Dit is de aanbieding die AC Milan eerder deze week al indiende bij AZ. De Alkmaarders hebben het geaccepteerd en het is nu een kwestie van de puntjes op de i. Reijnders zelf was al langere tijd akkoord met AC Milan. Begin volgende week heeft hij zijn medische keuring.

De interesse van Milan in Reijnders is niet van de laatste dagen. In het begin van de zomer klopte de clubleiding van I Rossoneri voor het eerst aan bij AZ. Reijnders wordt gezien als een potentiële opvolger van Sandro Tonali. De Italiaanse middenvelder maakte voor 64 miljoen euro de overstap naar Newcastle United. Ruben Loftus-Cheek van Chelsea werd eerder deze zomer al gehaald als nieuwe middenvelder.

Reijnders werd in de zomer van 2017 door AZ overgenomen van PEC Zwolle. Na een jaar in de jeugdopleiding van de Alkmaarders mocht hij ruiken aan het echte werk bij RKC Waalwijk. Na zijn huurperiode in Brabant kreeg hij een basisplaats bij AZ, die hij niet meer heeft afgestaan.

Tijjani Reijnders to AC Milan, here we go! Verbal agreement in place with AZ after €20m plus add-ons bid sent earlier this week. 🚨🔴⚫️ #ACMilan

Deal in place, player only wanted Milan — understand medical tests have been scheduled at beginning of next week.

Done, sealed. ✔️ pic.twitter.com/73IQPcqkex