'RB Leipzig favoriet voor huurtransfer Simons, beslissing valt dinsdag'

'RB Leipzig favoriet voor huurtransfer Simons, beslissing valt dinsdag'

16-07-2023 13:01 Laatste update: 13:06
339

De ontwikkelingen rondom Xavi Simons volgen elkaar in een moordend tempo op. Transfergoeroe Fabrizio Romano weet zondag te melden dat RB Leipzig de favoriet is om de spelmaker op huurbasis in te lijven.

Paris Saint-Germain, de club die de afkoopclausule bij PSV activeerde, laat Simons enkel tijdelijk vertrekken als Kylian Mbappé en Neymar blijven. Als een van beide wereldsterren Parijs verlaat, ziet PSG komend seizoen al toekomst in Simons. Momenteel gaan veel clubs de strijd met elkaar aan om de Oranje-international van de Ligue 1-kampioen te huren. Leipzig staat op pole position, weet Romano.

Naar verluidt wil PSG snel de knoop doorhakken. Aanstaande dinsdag moet al duidelijk zijn waar Simons in het komende seizoen gaat spelen. Zondagmiddag vinden er in Parijs gesprekken plaats tussen de entourage van Simons en de clubleiding van PSG. Het belangrijkste agendapunt is dan om te bepalen of Simons blijft, of verhuurd wordt.

Franse media weten dat Simons een vierjarig contract gaat tekenen bij PSG. Vorig jaar zette hij bij PSV zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2027. Na één seizoen laat hij Eindhoven achter zich.