'Xavi Simons raakt volledig overtuigd van huurperiode en geeft jawoord'

'Xavi Simons raakt volledig overtuigd van huurperiode en geeft jawoord'

17-07-2023 15:48
268

Xavi Simons is er helemaal uit: RB Leipzig moet zijn nieuwe club worden. Dat meldt Sky uit Duitsland. Ook Fabrizio Romano benadrukt dat de Duitsers nog steeds de grote favoriet zijn om de vertrekkende PSV'er te huren van Paris Saint-Germain.

Simons zou 'volledig overtuigd' zijn na gesprekken met RB Leipzig. Hij wil voor de club spelen die afgelopen seizoen derde werd in de Bundesliga en zou zelfs zijn jawoord al hebben gegeven. Nu is het wachten op groen licht uit Frankrijk. PSG heeft de terugkeer van Simons nog altijd niet bekrachtigd.

Tekst gaat verder onder tweet

RB Leipzig zal Simons voor één seizoen huren, zonder optie tot koop. De Duitsers wilden eigenlijk meer, maar kregen nul op het rekest van PSG. Ook Manchester United hengelde naar de twintigjarige Oranje-international. Erik ten Hag en consorten trekken echter aan het kortste eind. Een potentiële deal tussen PSG en Tottenham Hotspur, waarbij Simons zou dienen als wisselgeld voor Harry Kane, kwam eveneens niet van de grond.

De verwachting is dat Simons dinsdag van clubs wisselt. Hij gaat eerst van PSV naar PSG en verhuist dan naar RB Leipzig. In Parijs zou de hoofdrolspeler al medisch zijn gekeurd. Zijn aankondiging voor maandag 14.00 uur eindigde in een anti-climax: waar velen dachten dat hij duidelijkheid zou scheppen over zijn toekomst, maakte Simons bekend in zee te gaan met het Duitse sportmerk Puma.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!