'Freund zwicht wel voor Bayern na tevergeefse pogingen Chelsea en Ajax'

'Freund zwicht wel voor Bayern na tevergeefse pogingen Chelsea en Ajax'

18-07-2023 12:25
10

Christoph Freund wordt de nieuwe technisch directeur van Bayern München. Dat meldt Sky Sport. De 46-jarige Oostenrijker komt over van Red Bull Salzburg, dat hem eerder nog uit handen van Chelsea wist te houden.

Volgens Sky was het een geheime missie van de Bayern-top, bestaande uit voorzitter Jan-Christian Dreesen, rvc-lid Karl-Heinz Rummenigge en erevoorzitter Uli Hoeness, om Freund te verleiden tot een overstap naar de Allianz Arena. Zelfs de raad van commissarissen werd lange tijd niet op de hoogte gebracht om geen slapende honden wakker te maken.

Freund staat namelijk hoog aangeschreven. Een klein jaar geleden probeerde Chelsea hem al los te weken bij Salzburg, maar de Premier League-topclub slaagde daar niet in. Bayern is dat nu wel gelukt. De Duitse omroep meldt dat de contracten zelfs al getekend zijn. Freund gaat wel pas na de huidige transferperiode aan de slag bij de Bundesliga-grootmacht.

Freund was sinds 2015 de technische baas bij Red Bull Salzburg. Hij had nog een contract tot medio 2026 in Oostenrijk. Ook Ajax informeerde tevergeefs naar hem na het vertrek van Marc Overmars, zo onthulde NRC in een reconstructie.