Ten Hag ziet Manchester United winnen dankzij emotionele Van de Beek

Ten Hag ziet Manchester United winnen dankzij emotionele Van de Beek

19-07-2023 16:51 Laatste update: 16:55
50

Manchester United heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Donny van de Beek kroonde zich tegen Olympique Lyon tot de onverwachte matchwinner: 1-0.

Erik ten Hag koos in het Schotse Edinburgh voor talenten als Matej Kovar, Amad Diallo, Kobbie Mainoo en Hannibal Mejbri, terwijl ook Lisandro Martínez en Antony aan de aftrap verschenen. Om de 'Ajax-reünie' compleet te maken, waren ook Van de Beek en Nicolás Tagliafico erbij.

Wedden

Meer odds

Manchester United speelde een prima wedstrijd tegen Lyon, dat weinig te vertellen had. De eerste goal viel uiteindelijk na bijna 49 minuten - en Van de Beek was de verantwoordelijke. Drie minuten na zijn invalbeurt scoorde de oud-Ajacied met een prachtige volley. Dan Gore gaf de assist.

Ondanks de kleine belangen, deed het Van de Beek zichtbaar goed. Na zijn goal schreeuwde hij het uit. Het zal alles te maken met de zware periode die hij achter de rug heeft. Van de Beek liep kort na de jaarwisseling een zware knieblessure op en dit was zijn eerste optreden.

De kleine voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door Manchester United. Ten Hag en co. reizen nu door naar de Verenigde Staten, waar het vervolg van de voorbereiding op het programma staat. Eerder werd de oefenwedstrijd tegen Leeds United al gewonnen (2-0).