Steijn en drie Ajax-spelers weigeren in propellervliegtuig te stappen

Steijn en drie Ajax-spelers weigeren in propellervliegtuig te stappen

25-07-2023 07:14
200

Trainer Maurice Steijn en spelers Brian Brobbey, Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn apart van de rest van de Ajax-selectie naar het trainingskamp in Duitsland gevlogen. Het viertal kreeg de schrik toen ze het propellervliegtuig zagen dat ze naar Herzogenaurach moest brengen.

Volgens De Telegraaf wilden Steijn, Brobbey, Bergwijn en Berghuis onder geen beding in het propellervliegtuig stappen. Ze kozen ervoor om met een lijnvlucht naar Neurenberg te vliegen. Daar sloten ze weer aan bij de groep.

Ajax verblijft tot en met zaterdag op het hypermoderne trainingscomplex van Adidas in Herzogenaurach. Zaterdag staat een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg op het programma. 

De selectie van Steijn bestaat uit 28 spelers. Calvin Bassey ontbreekt. Hij krijgt de vrijheid om een transfer naar Fulham af te ronden. Ajax wil de Nigeriaanse verdediger voor 21 miljoen euro verkopen aan de Premier League-club. Naast Bassey ontbreken Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer door blessures. Edson Álvarez en Jorge Sánchez hebben nog vakantie.