Van Bommel goed van start: landskampioen Antwerp wint eerste wedstrijd

Van Bommel goed van start: landskampioen Antwerp wint eerste wedstrijd

30-07-2023 16:12 Laatste update: 16:13
6

Royal Antwerp FC is het nieuwe seizoen goed begonnen. De regerend landskampioen van België had het lastig op bezoek bij Cercle Brugge, maar won uiteindelijk wel dankzij een eigen doelpunt: 0-1. 

Cercle Brugge bleek afgelopen seizoen ook al een lastige opponent voor Antwerpen. Destijds sleepte de ploeg van trainer Mark van Bommel ternauwernood een 2-1 overwinning uit het vuur in De Bosuil. Zondag beleefde Antwerp, dat eerder op de dag voormalig sc Heerenveen-aanvaller Cidera Ejuke presenteerde, opnieuw een lastige middag. 

Op slag van rust viel de enige treffer van de wedstrijd. Cercle Brugge-verdediger Jesper Daland hielp Antwerp een handje door de bal op ongelukkige wijze in het doel te glijden. In het restant van de wedstrijd kregen de bezoekers, die speelden zonder de aanstaande Feyenoord-aanwinst Ayase Ueda, nog een aantal prima kansen. Vincent Janssen, die net als Gyrano Kerk een basisplaats had, kreeg na een uur spelen een grote mogelijkheid op de 2-0, maar hij miste. 

Antwerp bleef uiteindelijk overeind en heeft zodoende de eerste driepunter van het nieuwe seizoen binnen. Zondagavond is het de beurt aan collega-titelkandidaat Club Brugge. Zij krijgen KV Mechelen om 18.30 uur op bezoek.