Razendsnelle doorstart voor Ihattaren: vierjarig contract in Turkije

Razendsnelle doorstart voor Ihattaren: vierjarig contract in Turkije

01-08-2023 19:14 Laatste update: 23:11
257

Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige aanvaller gaat een vierjarig contract ondertekenen in Turkije bij Samsunspor, dat komend seizoen actief is op het hoogste niveau. 

Samsunspor maakt via de officiële kanalen melding van een principeakkoord. Dinsdagavond wordt hij verwacht in Samsun, om woensdag zijn handtekening te zetten onder het contract. Ihattaren heeft zodoende al snel een nieuwe club gevonden na zijn definitieve vertrek bij Juventus.

Wedden

Meer odds

Het is een grote verrassing dat Ihattaren naar Samsusnpor, aangezien het niet bekend was dat beide partijen in onderhandeling waren. Wel sluimerden er geruchten. Ihattaren wil kennelijk toch weer het avontuur aangaan. Eerder mislukten huurperiodes bij Sampdoria en Ajax.

In het afgelopen seizoen eindigde Samsunspor op plek twee op het tweede niveau in Turkije, waardoor de club komend seizoen uitkomt in de Süper Lig. Op 13 augustus opent de ploeg van trainer Huseyin Eroglu de competitie tegen Sivasspor.

Juventus maakte vorige week in een statement het vertrek van Ihattaren bekend. Hij maakte geen minuten bij de Italiaanse grootmacht, die hem in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro overnam van PSV. De laatste weken stond hij zo nu en dan op het trainingsveld met Gerald Vanenburg.