Heldere waarschuwing KNVB aan spelers en trainers: 'We zullen er bovenop zitten'

Heldere waarschuwing KNVB aan spelers en trainers: 'We zullen er bovenop zitten'

03-08-2023 09:29
134

Wangedrag van spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt met ingang van komend seizoen harder bestraft. Althans, dat wil KNVB-directeur Marianne van Leeuwen.

De vele opstootjes en het massaal belagen van een scheidsrechter stuiten Van Leeuwen al langer tegen de borst. Nu moet het maar eens klaar zijn, laat ze optekenen in De Telegraaf. "Wij hebben tegen de spelers gezegd: koppen tegen elkaar, duwen en trekken, scheidsrechter intimideren op wat voor manier dan ook, brutaal bejegenen, willen we niet meer zien", legt Van Leeuwen uit. "En bij coaches hebben we hetzelfde aangegeven."

De directeur betaald voetbal van de KNVB benadrukt dat de richtlijnen niet nieuw zijn. In principe mag alleen de aanvoerder zich melden bij de scheidsrechter. "Tegen de scheidsrechters hebben we gezegd: gebruik de regels zoals ze er zijn", aldus Van Leeuwen. "Wat we natuurlijk gaan doen, is de eerste periode bijna wekelijks evalueren met de scheidsrechters hoe het gaat. We zullen er bovenop zitten."