Ten Hag heeft nieuwe spits: Manchester United betaalt maximaal 85 miljoen

Ten Hag heeft nieuwe spits: Manchester United betaalt maximaal 85 miljoen

05-08-2023 13:25 Laatste update: 06-08-2023 22:20
68

Erik ten Hag heeft een nieuwe spits. Rasmus Højlund komt voor een totaalpakket van 85 miljoen euro over van Atalanta Bergamo, bevestigt Manchester United. De gedroomde spits van de Nederlandse manager wordt voor het duel met RC Lens ook aan de fans op Old Trafford gepresenteerd.

Højlund vloog dinsdagavond per privéjet naar Manchester, onderging nog diezelfde avond de medische keuring en sluit per direct aan bij de selectie van Ten Hag. De transfer kwam donderdag officieel rond, maar werd zaterdag officieel.

De twintigjarige Højlund kost in eerste instantie 75 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 85 miljoen. Vorig jaar weekte Atalanta Bergamo hem nog voor 17 miljoen los bij het Oostenrijkse Sturm Graz. In de Serie A scoorde de spits negen keer.

Højlund, die vanwege zijn bouw, power, snelheid en zelfvertrouwen wordt beschouwd als de Deense versie van Erling Haaland, is na Mason Mount en Andre Onana de derde topaankoop van Manchester United. Ten Hag heeft namens zijn club ruim 190 miljoen euro mogen uitgeven deze zomer.

"Het is geen geheim dat ik al sinds klein fan ben van deze club", vertelt de Deense spits over zijn nieuwe club. "Ik heb gedroomd van het lopen op Old Trafford. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om de kans te pakken en deze droom in vervulling te laten gaan. Ik ga een hele mooie stap maken en spelen met jongens van wereldklasse."