Bosz lyrisch over complete Lang: 'Noa is gewoon een hele goede voetballer'

Bosz lyrisch over complete Lang: 'Noa is gewoon een hele goede voetballer'

04-08-2023 22:40
106

Peter Bosz is zeer te spreken over Noa Lang. De trainer van de Eindhovenaren looft zijn complete buitenspeler, die tegen Feyenoord direct zijn waarde bewees door voor de enige treffer van de avond te zorgen. 

"Noa is gewoon een hele goede voetballer. Dat zie je in zijn aannames, in de dreiging die hij naar voren heeft, in zijn dribbels", aldus Bosz na afloop voor de camera van ESPN. "We weten dat hij scorend vermogen heeft, dat laat hij gelukkig ook weer zien."

Volgens Bosz, die Lang de gehele wedstrijd liet staan, is de Oranje-international het voorbeeld van een moderne linksbuiten. "Je moet gretig zijn. Een ouderwetse linksbuiten, de Coentjes (Moulijn, red.), die hebben we niet meer. Je moet scoren. Je hebt doelpunten nodig en dan moet je voor de goal komen, en daar was hij."

Diepgang als wapen
Wat verder opviel was dat Lang, een dribbelaar pur sang, ook een aantal keer goed diep ging. "Ik ken hem als een hele goede dribbelaar. Dat soort spelers willen bijna altijd de bal in de voet hebben. In die wedstrijd tegen Nottingham (Forest, red.) hebben we al gezien dat hij geloof ik drie keer achter de verdediging wegliep, dus gelukkig heeft hij beide. Dat maakt hem voor een verdediger heel lastig te bespelen."