'Rvc Ajax wil Spertsyan-deal blokkeren, Mislintat houdt nog altijd hoop'

'Rvc Ajax wil Spertsyan-deal blokkeren, Mislintat houdt nog altijd hoop'

05-08-2023 07:20 Laatste update: 10:16
390

Bij Ajax staan de raad van commissarissen en Sven Mislintat lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan. Dat meldt De Telegraaf. De directeur voetbalzaken zou de hoop op de FK Krasnodar-middenvelder nog niet hebben opgegeven, terwijl de rvc een aankoop uit Rusland 'moreel onjuist' vindt. 

De commissarissen van Ajax geven Mislintat tot op heden nog geen toestemming om de 23-jarige Spertsyan naar Ajax te halen. Zij achten zakendoen met de Russische werkgever van de Armeen 'moreel onjuist', zo melden bronnen rondom de rvc aan De Telegraaf. Mislintat hoopt Spertsyan daarentegen nog altijd te strikken. 

Wedden

Meer odds

Vooral rvc-voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman lijken grote twijfels te hebben. Eerstgenoemde gaf eerder al in een interview aan dat Ajax volgens 'goed voorbeeldgedrag moet vertonen in de samenleving'. Mislintat liet tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland al weten rekening te houden met een dergelijk scenario. "Als het illegaal is, dan houdt het op. Is het legaal, dan moet ik met de overige directeuren en de rvc kijken of het moreel wenselijk is."

De Telegraaf weet te melden dat er binnen Ajax te horen is dat Mislintat vindt dat Spertsyan 'gewoon' moet komen als dat ondanks de strafmaatregelen van de Europese Unie jegens Rusland mogelijk is. De Duitser is er volgens bronnen van overtuigd dat alle comotie omtrent Spertsyan 'verstomt' zodra de aanvallende middenvelder snel een versterking blijkt voor de Amsterdammers. 

Levchenko
De rvc staat daar lijnrecht tegenover, en vindt dat Ajax momenteel geen zaken moet doen met Rusland, een standpunt dat ook VVCS-vroozitter Evgeniy Lechenko inneemt. "Ik vind, of het nu Ajax, Feyenoord of PSV is, dat als je een speler uit Rusland koopt, dat je helpt om onschuldige mensen dood te maken in Oekraïne", aldus de oud-prof onlangs bij #DoneDeal van VoetbalPrimeur.