'Amrabat laat blik vallen op andere topclub na gesprekken met Ten Hag'

'Amrabat laat blik vallen op andere topclub na gesprekken met Ten Hag'

05-08-2023 08:27
30

Sofyan Amrabat en zijn management onderzoeken de mogelijkheden om deze zomer te vertrekken naar Bayern München, aldus Florian Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sport. De middenvelder van Fiorentina staat al lang op de nominatie om Manchester United deze zomer te komen versterken, maar de clubs weten vooralsnog geen akkoord te bereiken. 

De toekomst van Amrabat is sinds het afgelopen WK in Qatar onderwerp van gesprek. De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord genoot eerder al interesse van FC Barcelona en staat ook hoog op het verlanglijstje van United-manager Erik ten Hag. De Engelse grootmacht is echter afhankelijk van een vertrek van Donny van de Beek en/of Fred, iets waar vooralsnog geen sprake van is. 'Er is geen akkoord met United. Gesprekken met Ten Hag hebben plaatsgevonden, hij heeft de speler hoog zitten', aldus Plettenberg, die weet dat de onderhandelingen zullen worden hervat. 

Op de achtergrond loert een mogelijke overstap naar Bayern. Volgens Plettenberg houdt het management van Amrabat de situatie van Bayern nauwlettend in de gaten. Der Rekordmeister is naarstig op zoek naar een nieuwe controlerende middenvelder. Trainer Thomas Tuchel zou Amrabat, die ook Saudische interesse zou genieten, een geschikte kandidaat vinden.

Vrijdag werd bekend dat Amrabat door Fiorentina niet is opgenomen in de selectie voor de oefenduels met Newcastle United en OGC Nice. De 26-jarige international van Marokko lijkt zodoende zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek uit Italië.  

https://youtu.be/538IXP2RAAg