Lotingen aanstaande: de mogelijke tegenstanders van AZ en FC Twente in Europa

Lotingen aanstaande: de mogelijke tegenstanders van AZ en FC Twente in Europa

07-08-2023 10:40
29

Maandag 7 augustus staat in het teken van Europese lotingen. Naast PSV en Ajax krijgen AZ en FC Twente te horen wat de laatste horde is richting de groepsfase van de Conference League.

De UEFA hield maandagochtend een voorloting, waardoor AZ en Twente iets wijzer zijn geworden. Als geplaatste deelnemer hebben de Alkmaarders een minder zware tegenstander dan de ongeplaatste Enschedeërs.

De mogelijke tegenstanders van AZ: Lech Poznan/Spartak Trnava, FC Arouca/SK Brann, Adana Demirspor/NK Osijek en Hibernian/FC Luzern.

De mogelijke tegenstanders van Twente: Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe/NK Maribor, Omonia Nicosia/FC Midtjylland en FK Bodø/Glimt/FC Pyunik.

AZ zou John van den Brom, die tussen 2014 en 2019 aan het roer stond in Alkmaar, kunnen treffen. Hij is tegenwoordig de trainer van Lech Poznan. Voor Twente is het zaak om Eintracht Frankfurt, de enige club die al vaststaat als mogelijke tegenstander, te ontlopen. Ook het Fenerbahçe van Dusan Tadic is een optie.

AZ moet in de derde voorronde eerst nog afrekenen met Santa Coloma uit Andorra, FC Twente wacht een dubbele confrontatie met FC Riga uit Letland.

De Conference League-loting start om 14.00 uur. De play-offs worden gespeeld op 24 en 31 augustus.

Voor de mogelijke tegenstanders van PSV (Champions League) en Ajax (Europa League): check dit artikel!