Mogelijke tegenstanders PSV en Ajax in Champions League en Europa League

Mogelijke tegenstanders PSV en Ajax in Champions League en Europa League

07-08-2023 08:00 Laatste update: 11:00
113

Maandag 7 augustus staat in het teken van Europese lotingen. Ajax en PSV komen vanaf het middaguur te weten wat de laatste horde is richting de groepsfase van de Champions League en Europa League.

Mogelijke tegenstanders PSV in play-offs Champions League

Feyenoord is als landskampioen automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, maar voor PSV wacht een allesbeslissende play-off. Dat is de laatste voorronde voor de groepsfase.

De vier mogelijke tegenstanders van de Johan Cruijff Schaal-winnaar: Rangers FC, Servette FC, Sporting Braga en Backa Topola. Rangers en Servette treffen elkaar in de derde voorronde, evenals Braga en Backa Topola. PSV ontloopt Olympique Marseille en Panathinaikos.

Eerst moeten de Eindhovenaren het tweeluik met Sturm Graz nog zien te overleven. Mocht de ploeg van trainer Peter Bosz onverhoopt verliezen, dan is het automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

De Champions League-loting start om 12.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld op 22/23 augustus en 29/30 augustus.

Mogelijke tegenstanders Ajax in play-offs Europa League

In de Europa League gaat Ajax de koker in. De Amsterdammers hebben een geplaatste status en kunnen geen clubs uit Pot 1 en Pot 2 loten. Daardoor worden ploegen als Dinamo Zagreb, Union Sint-Gillis, FC Kopenhagen en Galatasaray in elk geval niet de tegenstander.

Op dit moment kan Ajax in theorie nog acht clubs loten, waarvan alleen FC Lugano uit Zwitserland al vaststaat. De mogelijke tegenstanders: FC Astana/Ludogorets, Zrinsjki Mostar/Breidablik, Qarabag/HJK Helsinki, Zalgiris Vilnius/BK Häcken, BATE Borisov/Sheriff Tiraspol, Olympiakos/KRC Genk, Slavia Praag/Dnipro-1 en FC Lugano.

Bij een overwinning plaatst Ajax zich voor de groepsfase van de Europa League. Lukt dat niet, dan is de Conference League komend seizoen het strijdtoneel.

De Europa League-loting start om 13.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld op 24 en 31 augustus.

Voor de mogelijke tegenstanders van Conference League-deelnemers AZ en FC Twente: check dit artikel!