Veldwijk beschonken aangehouden: Zuid-Koreaans avontuur op losse schroeven

Veldwijk beschonken aangehouden: Zuid-Koreaans avontuur op losse schroeven

07-08-2023 14:58 Laatste update: 15:27
193

Lars Veldwijk moet vrezen voor zijn toekomst bij Suwon City. De Zuid-Koreaanse club overweegt het contract van de Nederlandse spits te laten ontbinden, nadat hij maandag in Seoul is gearresteerd vanwege rijden onder invloed.

Veldwijk werd maandag rond 04.00 uur lokale tijd aangehouden in de hoofdstad. De politie constateerde bij een blaastest dat hij te veel had gedronken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daar blijft het mogelijk niet bij. Suwon Sity zou afscheid kunnen nemen van de 31-jarige oud-speler van onder meer PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta.

Zuid-Koreaanse clubs treden doorgaans streng op tegen spelers die over de schreef gaan. Vorig jaar ontbond competitiegenoot Jeonbuk Hyundai Motors al het contract van Takahiro Kunimoto vanwege rijden onder invloed.

"Rijden onder invloed is een misdrijf en wat mij betreft onacceptabel", reageert Suwon City-directeur Choi Soon-ho in Zuid-Koreaanse media. "Er is een precedent geschapen bij de zaak van Kunimoto bij Jeonbuk Hyundai Motors."

Veldwijk speelt sinds de zomer van 2020 voor Suwon City. Daarvoor was hij een half jaar actief bij Jeonbuk Hyundai Motors. De zevenvoudig Zuid-Afrikaans international heeft nog een contract tot eind 2024.