Supportersvereniging PSV laat van zich horen: 'Poppen alweer aan het dansen'

Supportersvereniging PSV laat van zich horen: 'Poppen alweer aan het dansen'

08-08-2023 12:35 Laatste update: 14:03
302

De supportersvereniging va PSV heeft zich laten horen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Rotterdam afgelopen vrijdag. Tijdens de wedstrijd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal werden er door een deel van de PSV-aanhang vernielingen aangebracht in De Kuip.

"De prachtige overwinning van afgelopen vrijdag wordt weer overschaduwd door incidenten", aldus voorzitter Rob Bogaarts op de website van Supportersvereniging PSV. "Het seizoen is maar nét afgetrapt of we hebben de poppen alweer aan het dansen. Feyenoord-supporters zongen haatdragende liedjes en gooiden ruiten van onze bussen stuk met als gevolg ook een flinke schadepost voor ons."

"We weten al dat we niet welkom zijn bij Vitesse en dat we de helft van het uitvak maar mogen vullen in Utrecht", vervolgt Bogaarts. "We kunnen er nu al op rekenen dat de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip zonder of met minder van ons kunnen bezoeken. We weten nu ook al dat PSV weer een sloot aan boetes tegemoet kan gaan zien."

"En dat allemaal, omdat een deel van de 'supporters' er behoefte aan heeft om stoer te zijn? Om de eigen adrenalinekick te laten winnen van het gezamenlijk belang van alle supporters? Om mee te kunnen in de vaart der hooligansvolken, al dan niet opgenaaid door op socials rondgaande beelden van Gruppa Off en andere verheerlijkers van het zinloos geweld?"

Collectief aanpakken
Bogaarts spaart de desbetreffende PSV-aanhang niet. "Lang hebben we gepleit voor een aanpak, die er op is gericht dat individueel wordt gestraft. Dus niet collectief, omdat er anders veel mensen gestraft worden voor het optreden van enkelen. Maar die langspeelplaat kunnen we niet blijven draaien. We hebben incident na incident en dus is er van incidenten geen sprake meer. Het is een patroon. De groep van individuen, wie dat dan ook mogen zijn, moet dan toch maar eens collectief worden aangepakt."