'Conceição dient vertrekwens in, Ajax wil niet meewerken aan transfer'

'Conceição dient vertrekwens in, Ajax wil niet meewerken aan transfer'

10-08-2023 17:15 Laatste update: 11-08-2023 07:38
279

Francisco Conceição wil weg bij Ajax. Dat meldt Voetbal International. De Portugese vleugelaanvaller zou komend seizoen graag in een ander shirt willen spelen, alleen willen de Amsterdammers niet meewerken aan een vertrek.

Vorig jaar verliet Conceição FC Porto voor een nieuw avontuur bij Ajax. De Amsterdammers maakten zo’n vijf miljoen euro over naar Portugal, waar hij als groot talent werd gezien. Bij Ajax lukte het de aanvaller daarentegen niet om door te breken. Volgens VI is Conceição door aanpassingsproblemen niet gelukkig bij Ajax, waardoor hij tot het besluit is gekomen om te vertrekken uit de hoofdstad.

De leiding van Ajax zou hier echter niet mee akkoord gaan. De Amsterdamse club vindt dat Conceição voor zijn kans moet gaan en dat hij moet proberen om een basisplaats te veroveren in het eerste elftal. 

In totaal kwam Conceição negentien officiële duels uit voor Ajax. Daarin scoorde hij niet. Bij Jong Ajax maakte de Portugees wél doelpunten. In zeven wedstrijden was hij vijf keer trefzeker. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot medio 2027.