Kluivert zet met Adana Demirspor grote score neer: play-offs binnen handbereik

Kluivert zet met Adana Demirspor grote score neer: play-offs binnen handbereik

10-08-2023 22:37 Laatste update: 22:48
52

Patrick Kluivert heeft donderdagavond met Adana Demirspor een hele grote stap gezet richting de volgende ronde van de play-offs om plaatsing voor de Conference League. De trainer van de Turkse club zag hoe zijn spelers veel te sterk waren voor NK Osijek: 5-1. 

Adana Demirspor wist zich maar ternauwernood te plaatsen voor deze ronde, na een lastig tweeluik met het Roemeense CFR Cluj. Tegen Osijek ging het stukken makkelijker voor Kluivert en co. Na vijftien minuten spelen stond het al 2-0. Jonas Svensson (voormalig AZ) en Yusuf Sari scoorden. In de tweede helft liepen de Turken verder uit naar 5-1, waardoor de return volgende week in Kroatië haast een formaliteit lijkt. 

Club Brugge en Fenerbahçe
Ook Club Brugge lijkt zich te gaan plaatsen voor de play-offs van de Conference League. De Belgische topclub rekende in de heenwedstrijd overtuigend af met KA Akureyri. De ploeg uit IJsland ging in België eveneens met liefst 5-1 kopje onder. Jorne Spileers, Hans Vanaken, Andreas Skov Olsen, Igor Thiago en Roman Yaremchuk waren trefzeker. Ook Fenerbahçe won. De ploeg van Dusan Tadic, die zelf ook scoorde, won met 3-1 van NK Maribor. Door die zege lijkt er een tweeluik met FC Twente aan te komen. De Tukkers waren deze avond in Enschede te sterk voor Riga FC (2-0).