'Soap is ten einde: Kane vliegt naar München en tekent binnen 24 uur voor Bayern'

'Soap is ten einde: Kane vliegt naar München en tekent binnen 24 uur voor Bayern'

11-08-2023 07:52 Laatste update: 09:44
58

Alleen de medische keuring staat nog tussen een transfer van Harry Kane naar Bayern München. De Engelse spits heeft van Tottenham Hotspur de kans gekregen om zijn transfer naar Duitsland af te ronden en zelf is hij ook helemaal akkoord. De spits vliegt vrijdagochtend naar München en als alles volgens plan gaat wordt de deal dezelfde dag nog officieel.

De medische testen van Kane staan vrijdagochtend gepland en de club hoopt de nieuwe speler dezelfde dag nog bekend te maken, melden media als The Athletic en Sky Sport Deutschland. De Engelsman moet dan zaterdag tijdens de Supercup officieel gepresenteerd worden aan het publiek. De dertigjarige Kane gaat zijn handtekening zetten onder een contract van vier jaar en krijgt rugnummer 9 in München. 

Het transferbedrag van Kane ligt uiteindelijk op honderd miljoen euro. Tottenham Hotspur ging na ellenlange onderhandelingen toch akkoord met die enorme transfersom. Daarna was het de vraag of Kane zelf nog wel weg wilde bij de Spurs, maar die knoop heeft de spits ook doorgehakt. Zo komt een avontuur van 19 jaar. In 2004 kwam Kane in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur terecht.

Als alles goed verloopt wil Kane zijn debuut al maken tijdens de Supercup van zaterdag tegen RB Leipzig. De titelverdediger in de Duitse Bundesliga begint de competitie op vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen.