Vitesse wint seizoensouverture van tienkoppig Volendam, Van Ginkel matchwinner

11-08-2023 21:59 Laatste update: 22:01
76

FC Volendam en Vitesse hebben vrijdag de Eredivisie geopend en trakteerden de kijker op een interessant duel. De Arnhemmers sloegen in de slotfase toe, nadat de thuisploeg in de eerste helft een rode kaart pakte.

Bij Volendam was Carel Eiting de opvallende afwezige. De middenvelder meldde zich vlak voor het duel ziek en dat zou te makken hebben met de tot dusver misgelopen transfer naar FC Twente. Vitesse had in de openingsfase meer de bal, maar Volendam sloeg na tien minuten al toe. Robert Mühren gleed de bal binnen en zette de 1-0 op het scorebord.

Op slag van rust ging Mühren in de fout en daarmee pakte de spits de volgende hoofdrol: de speler ging hard door en ontving na inmenging van de VAR een directe rode kaart. Vitesse kreeg in de eerste helft weinig kansen: alleen een afstandsschot van Amine Boutrah was gevaarlijk.

In de tweede helft bleek de rode kaart toch funest voor Volendam. Na een uur spelen zette Mathijs Tielemans de gelijkmaker op het bord. In de slotfase kwam Vitesse zelfs op voorsprong: aanvoerder Marco van Ginkel tikte van dichtbij binnen. Volendam kwam die klap niet meer te boven en begint het seizoen met nul punten. Vitesse is in ieder geval vrijdag koploper van de Eredivisie.