Debuterende Kluivert haalt punt met Bournemouth, Nederlands getint Brighton wint

7

Justin Kluivert heeft zaterdagmiddag met Bournemouth ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met West Ham United. Zijn Nederlandse landgenoten Joël Veltman en Jan Paul van Hecke waren nog succesvoller. De verdedigers waren met Brighton te sterk voor promovendus Luton Town

Bournemouth - West Ham United
Kluivert verscheen bij Bournemouth niet aan de aftrap. Wel was er een basisplaats voor linksback Milos Kerkez, die deze zomer de overstap maakte van AZ. West Ham moest het nog stellen zonder de van Ajax overgekomen Edson Álvarez.

De regerend Conference League-kampioen kwam na 51 minuten spelen op voorsprong. Jarrod Bowen maakte misschien nu al wel het mooiste doelpunt van deze speelronde. De vleugelaanvaller krulde de bal op de rand het strafschopgebied heerlijk in de kruising. Na een uur spelen mocht Kluivert nog invallen. De oud-speler van Ajax zag in de absolute slotfase hoe Dominic Solanke de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en The Cherries alsnog een gelijkspel bezorgde: 1-1.

Brighton - Luton Town
Waar Kluivert op de bank moest beginnen, gold dat ook voor Bart Verbruggen. De Nederlandse doelman werd deze zomer aangetrokken door The Seagulls, maar moet zijn plekje onder de lat vooralsnog afstaan aan Jason Steele. Wel was er een basisplaat voor Van Hecke. Veltman moest genoegen nemen met een rol als invaller.

Promovendus Luton, dat aantrad met Tahith Chong, kwam na 36 minuten spelen op achterstand. Solly March scoorde. João Pedro maakte in de 71e minuut de 2-0 uit een strafschop. Ongeveer tien minuten later kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Carlton Morris vond het net (eveneens uit een strafschop) en schreef daarmee clubgeschiedenis voor Luton door de eerste Premier League-goal ooit voor de club te maken. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Brighton, dat via Simon Adingra en Evan Ferguson de eindstand op 4-1 bepaalde.