'Bologna laat Schouten naar Nederland afreizen, PSV-keuring mogelijk zondag al'

'Bologna laat Schouten naar Nederland afreizen, PSV-keuring mogelijk zondag al'

12-08-2023 18:59
139

Jerdy Schouten heeft van Bologna toestemming gekregen om af te reizen naar Nederland, meldt het Eindhovens Dagblad. De 26-jarige middenvelder hoopt zijn transfer naar PSV dit weekend afronden.

Nog dit weekend wordt Schouten mogelijk al medisch gekeurd. Als er geen beren op de weg zijn, kan dit zondag al gebeuren, klinkt het. Ondertussen praten PSV en Bologna nog over de laatste details van de transfer. De Eindhovenaren gaan naar verluidt een vast bedrag van twaalf miljoen euro betalen. Via bonussen kan dat bedrag met nog een aantal miljoen oplopen.

Het is geen geheim dat Schouten zijn zinnen heeft gezet op een move naar PSV. De middenvelder is al gespot op de luchthaven van Bologna en dus onderweg naar Nederland. Er was veel belangstelling voor Schouten, die AC Milan, Nottingham Forest en Lazio Roma heeft teleurgesteld.

Schouten maakte in 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna. In Italië ontpopte hij zich tot een belangrijke kracht. Vorig jaar maakte hij zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal.