'Schouten doorstaat keuring bij PSV: controleur gaat voor jaren tekenen'

'Schouten doorstaat keuring bij PSV: controleur gaat voor jaren tekenen'

13-08-2023 11:56 Laatste update: 12:06
289

Jerdy Schouten heeft succesvol de medische keuring doorstaan bij PSV. Daarmee lijkt zijn transfer spoedig afgerond te kunnen worden, meldt het Eindhovens Dagblad. Hij komt over van Bologna.

PSV betaalt naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro voor Schouten. Dat bedrag kan door bonussen nog met enkele miljoenen oplopen. De controleur had zelf zijn zinnen gezet op een overstap naar Eindhoven. AC Milan had liefst twintig miljoen voor hem over, maar de Italiaanse topclub kreeg nul op het rekest. Dat geldt ook voor Nottingham Forest en SS Lazio.

Met de komst van Schouten speelt PSV niet alleen in op een vertrek van Ibrahim Sangaré, maar krijgt coach Peter Bosz ook meer opties centraal op het middenveld. Ook de Belg Aster Vranckx staat nog hoog op het wensenlijstje. Hij komt wel alleen als de Ivoriaan wordt verkocht.

Schouten maakte in 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna. In Italië ontpopte hij zich tot een belangrijke kracht. Vorig jaar maakte hij zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal. Tot dusver bleef het wel bij één optreden.