Ajax heeft droomaankoop Sutalo nog niet officieel binnen: VI noemt twee redenen

Ajax heeft droomaankoop Sutalo nog niet officieel binnen: VI noemt twee redenen

14-08-2023 17:52
87

Alles wijst er nog steeds op dat Ajax zich gaat versterken met Josip Sutalo. Van een done deal wordt echter nog niet gesproken in Amsterdam en dat heeft volgens Voetbal International twee redenen.

Ajax moet sowieso tot en met zaterdag 19 augustus wachten op Sutalo. Deze week speelt Dinamo Zagreb twee wedstrijden tegen AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Het is al langer duidelijk dat de Kroaten hem voor die tijd absoluut niet kwijt willen. Daar loopt Feyenoord ook tegenaan bij Luka Ivanusec.

'Dan zou je kunnen zeggen: zet alles op papier, communiceer de deal en zeg dat hij na het duel met AEK naar Amsterdam komt', schrijft VI. 'Maar als Ajax dat zou doen en de verdediger scheurt bij wijze van spreken zijn voorste kruisband af, dan heeft Ajax een zwaar geblesseerde speler aangekocht. Dat is bedrijfstechnisch onverantwoord.'

Dat Sutalo nog niet officieel binnen is, heeft ook een andere reden: het is niet helemaal uitgesloten dat een club de transfer nog gaat kapen. Ook afgelopen week zouden er vanuit het buitenland nog pogingen zijn gedaan om Sutalo op andere gedachten te brengen. De Kroatische verdediger denkt echter nog steeds alleen aan Ajax.

De Amsterdammers betalen twintig miljoen euro voor Sutalo, een bedrag dat door variabelen nog met zo'n vijf miljoen kan oplopen. "Het ziet ernaar uit dat het rond gaat komen, laat ik het zo zeggen", zei trainer Maurice Steijn afgelopen weekend tegen ESPN. Ook Hiroki Ito van VfB Stuttgart staat nog hoog op de Ajax-lijst.