Done deal: Vitesse haalt bekende opvolger van Wittek razendsnel binnen

Done deal: Vitesse haalt bekende opvolger van Wittek razendsnel binnen

14-08-2023 21:01
60

Vitesse heeft de opvolger van Maximilian Wittek al binnen. Mica Pinto (30) tekent anderhalve maand na zijn transfervrije exit bij Sparta in Arnhem.

Pinto bleef tijdens de voorbereiding clubloos, maar heeft nu onderdak gevonden. De 28-voudig international van Luxemburg heeft zijn krabbel gezet onder een tweejarig contract bij Vitesse en is de opvolger van de naar VfL Bochum vertrokken Wittek.

"Mica was de nummer één op ons lijstje van potentiële opvolgers voor Maxi", verklaart technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite. "Hij is een spelmakende linksachter, met veel fysiek vermogen en een goede pass in de benen. Bovendien is Mica een echte teamplayer, die over de nodige ervaring beschikt. Zo heeft hij meerdere jaren een hoog en constant niveau aangetikt in de Eredivisie."

Pinto, die in Nederland ook voor Fortuna Sittard speelde, is blij met Vitesse. "Na een geslaagde periode bij Sparta Rotterdam was dit de stap die ik graag wilde maken. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met de technische leiding van Vitesse en kan niet wachten om op het veld te staan. Ik ga alles geven voor de club en de supporters."