Arsenal haalt concurrent van Flekken op huurbasis met koopoptie weg bij Brentford

Arsenal haalt concurrent van Flekken op huurbasis met koopoptie weg bij Brentford

15 augustus - 15:11
18

Arsenal en Brentford hebben officieel melding gemaakt van de transfer van David Raya. De Spaanse doelman verkast voor een bedrag van 3,5 miljoen op huurbasis naar The Gunners. Arsenal huurt Raya voor één jaar, maar heeft na die periode de optie hem voor 31,4 miljoen euro definitief over te nemen.

Voordat Raya de overstap maakte naar Arsenal tekende hij eerst nog een contractverlenging van twee jaar bij Brentford. De ploeg van trainer Thomas Frank haalde vroeg in de transferwindow Mark Flekken van SC Freiburg al als vervanger. Raya gaat bij Arsenal de concurrentiestrijd aan met Aaron Ramsdale. Matt Turner was vorig seizoen reservekeeper, maar de Amerikaan maakte de overstap naar Nottingham Forest.

Sportief directeur Edu van Arsenal is erg blij met de overstap. "David is een keeper van topkwaliteit. Hij heeft constant op een hoog niveau gepresteerd bij Brentford in de Premier League. Met het aantrekken van David voegen we kwaliteit en diepte toe aan onze selectie, zodat we constant goed kunnen blijven presteren in alle verschillende competities die we willen winnen."