Van der Meyde rectificeert in Van Hooijdonk-soap: 'Zonde dat hij zo'n vader heeft'

Van der Meyde rectificeert in Van Hooijdonk-soap: 'Zonde dat hij zo'n vader heeft'

17-08-2023 07:10 Laatste update: 08:19
104

Andy van der Meyde heeft geen spijt van zijn gepeperde uitspraken over Pierre van Hooijdonk. Wel krabbelt de oud-international terug als het over Sydney van Hooijdonk gaat.

Van der Meyde noemde Van Hooijdonk deze week 'een rat' en 'een slang' naar aanleiding van diens aantijgingen aan het adres van Ajax-trainer Maurice Steijn. "Als je persoonlijk iets tegen Steijn hebt, dan ga je dat niet op televisie zeggen. Dat hoort toch niet?", zegt Van der Meyde in een video-item van Veronica. "Het is gewoon vals. Dan moet je met feiten komen. Als je A zegt, dan moet je ook B zeggen. Maar dat heeft hij niet gedaan."

Bij zijn tirade over Van Hooijdonk haalde Van der Meyde ook een incident aan rond zoon Sydney van Hooijdonk bij NAC. De spits raakte eind 2020 geblesseerd onder de douche, omdat hij 'dronken zou zijn gevallen'. 'Pure leugens', zo reageerde de huidige aanvaller van Bologna.

Van der Meyde rectificeert nu zijn eerdere uitspraken. "Ik heb gezegd dat hij dronken was, maar dat was dus waarschijnlijk niet zo. Dat rectificeer ik bij dezen. Maar hij is wel geblesseerd geraakt onder de douche en daar ging het om." Hij benadrukt niets tegen Van Hooijdonk junior te hebben. "Ik vind hem ook een goede voetballer. Ik hoop dat hij heel ver komt. Het is zonde dat hij zo'n vader heeft. Die kan het best wel verknallen voor hem."