Studio Voetbal spreekt over Van Hooijdonk:  'Schuift voorlopig niet meer aan'

Studio Voetbal spreekt over Van Hooijdonk: 'Schuift voorlopig niet meer aan'

20-08-2023 22:57 Laatste update: 23:00
76

Studio Voetbal heeft zondagavond kort teruggeblikt op het veelbesproken moment van Pierre van Hooijdonk. De analist zal voorlopig niet te zien zijn in het praatprogramma na zijn uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn. 

"Er is een hoop gebeurd deze week, we zullen dus ook terugkomen op de uitzending van vorige week. Pierre van Hooijdonk is er niet bij vanavond", begint presentator Sjoerd van Ramshorst. "Normaal zit hij op deze stoel zodat hij zijn excuses had kunnen toelichten. De leiding van NOS Sport heeft besloten een periode van rust in te bouwen en te reflecteren op alle commotie die ontstond na de beschuldigingen op Ajax-trainer Maurice Steijn."

Van Hooijdonk blijft voorlopig weg bij het programma. "Eerder heeft de NOS al gemeld dat de beweringen niet in het programma pasten. Dinsdag en woensdag sprak de NOS met Van Hooijdonk en daarom schuift Pierre voorlopig niet aan als analist, zo heeft de NOS besloten." Van Hooijdonk rectificeerde zijn uitspraken over Steijn eerder in de week. Het is onduidelijk hoe lang Van Hooijdonk buiten beeld blijft bij Studio Sport.