Mislintat: 'Een Premier League-club wilde hem, maar hij wilde alleen naar Ajax'

Mislintat: 'Een Premier League-club wilde hem, maar hij wilde alleen naar Ajax'

21-08-2023 23:43
209

Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, is lyrisch over Josip Sutalo. De 23-jarige Kroaat kwam maandag in Amsterdam aan en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2028.

Sutalo had vanaf het moment dat Ajax zich meldde zijn zinnen gezet op een transfer. "Wie kent Ajax niet? Iedereen kent Ajax. Het is een grote club met een rijke geschiedenis", zegt hij op de clubkanalen. "Sven heeft gezegd dat hij van mijn speelstijl houdt. Mijn vorige club, Dinamo Zagreb, draait mee in de top van de competitie. Ajax doet dat ook. Mede daarom denk ik dat Ajax goed bij me past. Sven vertelde zijn plan over mijn route hier. We kwamen snel tot een akkoord."

Mislintat benadrukt dat Sutalo kandidaat nummer één was voor de vacature centraal achterin. "Een geweldige speler voor Ajax", klinkt het. "Een Premier League-club wilde hem ook, maar Josip was duidelijk: hij wilde naar Ajax." De td is bekend met de kwaliteiten van de Kroaat. "Hij is nooit oncomfortabel aan de bal, hij is altijd rustig", aldus Mislintat, die stelt dat Sutalo van nature een leider is.

"Absoluut een complete centrumverdediger", voegt Mislintat daaraan toe. "Hij kan verdedigen, is snel, tweebenig, kan opbouwen en kan zowel links als rechts in het centrum spelen. Als je het hele pakket bekijkt... Als hij geen Ajax-speler is, wie dan wel?"