Willems doet boekje open: 'Dan zie je niet wat er in de buitenwereld gebeurt'

Willems doet boekje open: 'Dan zie je niet wat er in de buitenwereld gebeurt'

22-08-2023 14:23 Laatste update: 14:28
50

Jetro Willems heeft een boekje open gedaan over zijn depressieve periode na zijn zware kruisbandblessure in zijn tijd bij Newcastle United. Even leek het erop dat de wereld aan zijn voeten lag, maar dat pakte anders uit.

Twee artsen dachten dat Willems niet meer te herstellen was. Desalniettemin ging de verdediger voor een operatie, waardoor hij wekenlang op de bank lag en niets kon doen. "In die tijd was ik depressief", zegt Willems bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. "Ik ben niet iemand die veel praat met mensen. Ik denk gewoon: even slapen, morgen weer een dag. Je zegt tegen jezelf dat je het morgen vergeten bent, maar eigenlijk ben je het helemaal niet vergeten. Je bent het aan het verlengen en erger aan het maken. Nu praat ik erover en kom ik tot de conclusie dat ik depressief was op dat moment."

Willems kreeg de vraag wanneer hij het meest depressief was. "Ik denk na mijn operatie, omdat ik drie maanden niets kon doen. Ik zat met een brace van mijn heup tot mijn enkel op de bank. Dan maak je niets mee en zie je niet wat er in de buitenwereld gebeurt."

Na maanden revalideren keerde Willems dit kalenderjaar terug in de Eredivisie. Eerst speelde hij een half jaar in het shirt van FC Groningen. Tegenwoordig is de 29-jarige verdediger te bewonderen bij Heracles Almelo.