Van Bronckhorst vond Ajax-transfer logisch: 'Daar niet in zijn kracht gespeeld'

Van Bronckhorst vond Ajax-transfer logisch: 'Daar niet in zijn kracht gespeeld'

22-08-2023 21:17
10

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn licht laten schijnen over de teleurstellende periode van Calvin Bassey bij Ajax. De Nederlander stond nog aan het roer bij Rangers FC toen de linksbenige verdediger voor 23 miljoen euro werd verkocht aan de Amsterdammers.

Bassey werd groots binnengehaald bij Ajax, maar in Amsterdam wist hij niet te overtuigen. Deze zomer wist directeur Sven Mislintat de stopper voor 22,5 miljoen euro te slijten aan Fulham. "Hij heeft natuurlijk geen goed jaar gehad", begint Van Bronckhorst bij RTL over Bassey. "Bij mij werd Bassey meteen basisspeler, toen ik in november bij Rangers kwam. Zijn verdedigende kwaliteiten waren gewoon geweldig en hij is snel en fysiek sterk."

"Hij speelde bij mij echt in zijn kracht, waardoor hij de speler werd die toen aan Ajax verkocht werd. Ik was niet blij dat hij wegging, maar ik begreep het wel", gaat Van Bronckhorst verder, die de transfer naar Ajax aanvankelijk wel logisch vond. "Ik vond het wel een goed vervolg voor hem. Natuurlijk is hij een jonge speler die zichzelf kan verbeteren, maar ik denk dat Ajax in het algemeen een heel moeilijk jaar heeft gehad. Bij Ajax heeft hij niet altijd in zijn kracht kunnen spelen."

Bij Ajax viel Bassey vooral aan de bal door de mand. Van Bronckhorst zag in Schotland al dat dat een verbeterpunt was voor de Nigeriaans international. "Ook onder mij waren we bezig met zijn opbouw. Dat weet hij ook. Ik heb nog steeds regelmatig contact met Bassey. Aan het begin van het seizoen zeiden we ook tegen hem: we moeten echt aan de slag met jouw opbouwende kwaliteiten, want ploegen gaan het ook zien en op jou focussen. Het is voor jou echt een verbeterpunt.

"Toen ging hij natuurlijk naar Ajax en zij kunnen opbouwen als de beste. Ik hoopte dat hij daarin mee zou gaan. Dat is hem niet gelukt, maar hij was er wel op gebrand om dit seizoen weer te gaan vlammen bij Ajax. Dat zat écht in hem, maar toen werd hij verkocht. Ik denk dat hij nu beter op zijn plek zit", besluit Van Bronckhorst.