'Ik denk dat Ajax genoeg mogelijkheden heeft gehad om Noppert te halen'

'Ik denk dat Ajax genoeg mogelijkheden heeft gehad om Noppert te halen'

25-08-2023 10:00
57

Joost van Aken denkt dat Andries Noppert een stap kan maken naar een grotere competitie. Dat vertelt de transfervrije verdediger, die momenteel herstellende is van een zware blessure, bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. 

"Ik hoop dat hij een stap kan maken naar een grotere competitie en waar hij waarschijnlijk wat meer geld gaat verdienen. De jaren ervoor heeft hij een bijzondere carrière gehad. Nu is het moment om te gaan", aldus Van Aken, die als hij Noppert zou zijn niet voor Ajax zou kiezen. "Ik weet niet hoe hij erin staat. Maar ik denk dat Ajax genoeg mogelijkheden heeft gehad om hem te halen. Ze hebben twee keer voor andere opties gekozen. Dan zou ik denken: als ze mij nu ineens willen, hoeft het van mij niet meer. Maar dat moet hij natuurlijk zelf invullen. Ik denk wel dat Noppert goed genoeg is voor een grotere competitie. Dat heeft hij op het WK laten zien."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast met Joost van Aken

Noppert was bij terugkomst van het WK in Qatar nog 'gewoon dezelfde Andries', laat Van Aken weten. "We waren benieuwd hoe hij het zou gaan doen bij ons", zei hij. "Het is natuurlijk een ander niveau. De druk en de mentale belasting is anders bij sc Heerenveen dan bij het Nederlands elftal. Het kon ook zijn dat hij dacht van: dat doe ik wel even. Hij stond er meteen toen hij terugkwam. Het is een hele nuchtere jongen. Hij vertelde ons mooie verhalen over wat hij heeft meegemaakt in Qatar. Het leek erop dat het voor hem niet uitmaakte met wie hij op het veld stond. Hij ging niet naast zijn schoenen lopen."