Steijn geeft tekst en uitleg over reserverol Van den Boomen en basisplek Taylor

Steijn geeft tekst en uitleg over reserverol Van den Boomen en basisplek Taylor

24-08-2023 19:52
39

Branco van den Boomen ontbreekt donderdagavond in de basiself van Ajax voor de Europa League-wedstrijd tegen Ludogorets. Maurice Steijn geeft tekst en uitleg.

Niet Van den Boomen, maar Kenneth Taylor heeft een basisplaats gekregen van Steijn. Dat zorgt hier en daar voor verbazing, maar volgens Steijn is het tactisch logisch. "Ik kies nu voor Kenneth, omdat ik denk dat hij de positie iets beter in kan vullen", zegt de Ajax-trainer bij RTL7.

Wedden

Meer odds

"Ludogorets speelt met twee tienen en ik denk dat we met Kenneth dan beter in balans zijn", gaat Steijn verder. "Dat heeft niets met het spelen van Steven Berghuis te maken, hoor. Dat staat daar los van." Van den Boomen is teleurgesteld. "En dat mag ook, maar hij begrijpt de uitleg. Zoals zaterdag Kenneth teleurgesteld was, is Branco dat nu."

Wijndal speelt ook
Naast Taylor is Owen Wijndal een opvallende naam in de basiself van Ajax. In de eerste twee competitiewedstrijden koos Steijn nog voor Anass Salah-Eddine. "Maar dat was twee keer niet overtuigend, dus nu kies ik voor Wijndal. Dat zit heel dicht bij elkaar." De van Antwerp overgekomen linksback Gaston Ávila is nog niet speelgerechtigd.