Slot wil 'niet kinderachtig' zijn en bevestigt aanstaande Feyenoord-transfer

Slot wil 'niet kinderachtig' zijn en bevestigt aanstaande Feyenoord-transfer

25-08-2023 15:20
194

Arne Slot draait er niet omheen: Luka Ivanusec wordt Feyenoorder. De trainer denkt met de Kroaat een speler in huis te halen 'die goed is in de kleine ruimte'.

"Het zou kinderachtig zijn om te ontkennen dat hij naar Feyenoord komt", reageert Slot met een glimlach op de persconferentie voor het thuisduel met Almere City FC. Vrijdagochtend landde Ivanusec in Nederland. Op dit moment ondergaat hij zijn medische keuring. "Aangezien hij donderdagavond nog heeft gespeeld, lijkt het me zeer aannemelijk dat dat goedkomt."

Ivanusec nam donderdagavond met een goal, assist en emotionele publiekswissel afscheid van Dinamo Zagreb. "Dat heb ik niet gezien, want daar moet je een illegaal kastje voor hebben. Maar ik heb wel wat beelden opgevangen. De manier waarop afscheid van hem werd genomen, zegt denk ik veel over hoe hij daar de afgelopen jaren heeft gepresteerd."

Slot heeft hoge verwachtingen van Ivanusec, die Feyenoord zo'n acht miljoen euro kost. "Bij Dinamo Zagreb kwam hij vanaf de linkerkant het beste tot zijn recht, maar hij kan ook prima vanaf 10. Hij kan dus op twee posities prima uit de voeten. We denken met hem een speler te hebben aangetrokken die goed is in de kleine ruimte en dat is voor ons wel handig."