NEC verslaat puntloos RKC Waalwijk en is na onrustige week van de nul af

26-08-2023 20:43
18

De druk stond er flink op bij NEC, maar de Nijmegenaren zijn van de nul af in de Eredivisie. In eigen huis boekte de ploeg van Rogier Meijer een 3-0 overwinning op RKC Waalwijk, maar daar moest het wel diep voor gaan.

NEC en RKC begonnen allebei met nul punten aan hun derde Eredivisie-duel van het seizoen. Bij eerstgenoemde club was het daardoor onrustig afgelopen week. Toch kreeg NEC na een kwart wedstrijd een steuntje in de rug: Magnus Mattsson wist de 1-0 toen glijdend te maken, na voorwerk van Sontje Hansen en Calvin Verdonk.

Daarna volgde echter een fase waarin RKC sterker was. Zakaria Bakkali was met een puntertje dicht bij de gelijkmaker, terwijl Jasper Cillessen op zijn beurt even mistastte. De bezoekers wisten daar echter niet van te profiteren, waardoor het bij rust nog steeds 1-0 stond.

Direct na de pauze kreeg RKC echter opnieuw een aantal goede mogelijkheden om gelijk te maken. Zo kopte spits David Min op de lat en was ook Shawn Adewoye dicht bij een treffer. In het laatste half uur wist NEC de boel beter dicht te houden. Bas Dost kwam ook nog binnen de lijnen en maakte zo zijn debuut voor NEC. Hij zag dat Mattsson in de negentigste minuut ook zijn tweede maakte en dat Rober González in blessuretijd nog raak stiftte: daardoor werd het uiteindelijk 3-0.

Zo boekt NEC zijn eerste overwinning van het seizoen en is het van de hatelijke nul af in de Eredivisie. RKC blijft door de nederlaag juist steken op nul punten, waardoor het op dit moment de hekkensluiter van de Eredivisie is.