Silberbauer reageert ontdaan op ontslag: 'Niet gelukt om stabiliteit te brengen'

Silberbauer reageert ontdaan op ontslag: 'Niet gelukt om stabiliteit te brengen'

29-08-2023 09:46 Laatste update: 09:48
64

Michael Silberbauer en FC Utrecht betreuren allebei het besluit dat ze definitief uit elkaar gaan. Na een dramatische seizoensstart waarin drie duels op rij werden verloren en er niet werd gescoord, hakte de clubleiding uit de Domstad de knoop door. Silberbauer zal in ieder geval altijd van Utrecht blijven houden.

"Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen", aldus een balende Silberbauer. "Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden."

Ook voor technisch directeur Jordy Zuidam was het een moeilijke beslissing. "Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben. We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het is moeilijk, want je ziet dat Michael alles heeft gegeven om de groei en ontwikkeling te bewerkstelligen."

Uiteindelijk zat Silberbauer 26 wedstrijden op de bank bij FC Utrecht. Assistent Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar.