Europees seizoen FC Twente ten einde: wonder tegen Fenerbahce blijft uit

Europees seizoen FC Twente ten einde: wonder tegen Fenerbahce blijft uit

31 augustus om 20:59
Laatste update: 31 augustus om 21:03

FC Twente had donderdagavond een wonder nodig om de groepsfase van de Conference League te halen. Dat mirakel kwam er niet: na een 5-1 oorwassing in Turkije was Fenerbahce ook in Enschede te sterk: 0-1.

Dusan Tadic keerde terug in de Grolsch Veste, waar hij twee seizoenen speelde. Hetzelfde gold voor Jayden Oosterwolde, die de jeugdopleiding in Enschede genoot. Twente had op voorhand vier doelpunten nodig - zonder een goal te incasseren - om een verlenging af te dwingen. Na een eerste helft met zeven gele kaarten - vijf voor Fener, twee voor Twente - stond de brilstand nog altijd op het scorebord.

Twente probeerde het wel, maar de Turken bleken een maatje te groot. Op het uur kwam oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski in het veld. Met de Pool binnen de lijnen werd het verschil gemaakt. Na een overtreding van Robin Pröpper werd de bal op de stip gelegd. Edin Dzeko legde aan en verschalke doelman Lars Unnerstall van elf meter.

Het lukte Twente niet meer om een eretreffer te produceren. Nadat de Tukkers voorrondes tegen Hammarby en Riga FC overleefde, is Fenerbahce een horde te ver gebleken. Bij Twente kan de focus op de competitie en de KNVB Beker.