'Nieuwe plottwist: Sangaré op weg naar Engeland, deal 'zeer aannemelijk''

'Nieuwe plottwist: Sangaré op weg naar Engeland, deal 'zeer aannemelijk''

01-09-2023 12:25 Laatste update: 12:31
87

Het lijkt er sterk op dat Ibrahim Sangaré tóch gaat vertrekken bij PSV. Volgens The Athletic is het 'zeer aannemelijk' dat de 25-jarige controleur nog voor het verstrijken van de deadline bij Nottingham Forest tekent.

Volgens het zeer betrouwbare medium is er een voorlopig akkoord bereikt tussen PSV en Nottingham. De Eindhovenaren en Forest hebben elkaar gevonden in een deal ter waarde van 35 miljoen euro. Sangaré had een afkoopclausule van 37,5 miljoen euro in zijn contract bij PSV, maar gaat dus voor minder vertrekken.

De deal kan worden afgerond als Forest-speler Brennan Johnson zijn transfer naar Tottenham Hotspur te pakken heeft. Naar verluidt naderen Forest en Spurs een akkoord over een transfer van omgerekend 58 miljoen euro. Sangaré leek donderdagavond bij PSV te blijven, maar zal naar alle waarschijnlijkheid toch zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren te hebben gespeeld.

Sangaré werd in de zomer van 2020 door PSV overgenomen van Toulouse. Hij ontpopte zich tot een dragende kracht op het Eindhovense middenveld. Mocht hij de knoop doorhakken en naar Forest vertrekken, was het cruciale duel met Rangers FC (5-1) zijn laatste wedstrijd voor PSV. In totaal kwam hij 140 keer in actie voor de Eindhovenaren.